Blogg

Önskar du att vi skrev om någonting speciellt i vår blogg?
Kontakta oss

Succé för retreaten ”Relax&Renew” den 23:e mars

 Enkel men effektiv Shaitsu massage att använda på nära och kära

Gemenskap, glädje och avslappning delades under en lördag förmiddag i slutet av mars. I juni erbjuder vi tekniker och kunskap för att maximera den mest aktiva delen av året- SOMMAREN!

Lätt meditation följt av samtal

Relax and renew! Våren och träelementet är här med ljus och hopp om värme!

  1. Tema för våren är pånyttfödelse. Energin är stigande, men ojämn. Humöret kan gå i vågor och utbrott hos dig själv eller i omgivningen är ingenting att förvånas över. Våren är en mycket bra tid att sätta mål och att skapa tillräcklig handlingskraft och mod att nå dem. Känslan under våren är ilska och humor. Använd humor för att återskapa harmoni och balans och släpp ut spänningar med ett skratt som känns i hela kroppen!

2. Vårens Yogaklasser fokuserar på att ta extra god hand om energikanalerna (meridianerna) för lever och gallblåsa.  Yogaklasserna kännetecknas av förnyad kontakt med våra fötter och träning av musklerna efter vinterns vila. Vi väljer positioner som stretchar sidorna och benens insida. Rotationer och vridningar är mycket välgörande! Vi ökar intensiteten en aning för att skapa ny energi.
3. Livet i stort. Vårens färg är grön och sinnet i fokus är synen. Elementet för våren är trä.

Vad förknippar du med trä?

Vi tränar musklerna i ögonen och vilar ögonen en stund varje dag. Välj gärna grön mat – håll utkik efter färsk sparris och goda sallader, närande avokado med mera. Varför inte välja gröna kläder om du har? Vårsolen avslöjar både damm och fläckar och kanske känner du lust att städa och rensa ut. Ta gärna en del av huset i taget så att krafterna räcker. När det blivit varmare ute kan du rensa dig själv med en detox- kontakta oss om du vill veta mer.

 

Flera vägar till inre svar

Grunden i Coachning är öppna frågor som hjälper den coachade personen att finna sina egna svar och egna lösningar. Många upplever coachning  som ett mycket värdefullt stöd för att finna den rätta vägen i livet.

Vi på Aware Spiritual Warrior har upptäckt en kompletterande väg till vår inre kompass. Den vägen är Yoga och meditation.

Vi tror att det finns många fler vägar
– Dela med dig av dina erfarenheter! Hur skapar du kontakt med din inre kompass?

23:e mars -Mjuk halvdagsretreat ”Relax and renew”

Lördag den 23.e mars är du välkommen till vår fina studio i södra Gottsunda i Uppsala. Vi öppnar studion kl. 8.30. Retreaten är mellan 9-13 på Gullhemsvägen 3. Avgiften är 650 kr, rabatt för medlemmar.

Klockan 9 börjar vi vår härliga halvdag tillsammans. Vår lärare är Marina Papazian från Alternativakademin och Svenska Energiskolan. Vi avslutar kl. 13.00. Du stannar så länge du själv känner för, studion är öppen.

Detta är mjuk halvdagsretreat för återhämtning och ny energi. Den består av:
1) Qi gong Vår
2) Mjuk Yoga fokus Vår
3) Lärarledd Shiatsu (=energimassage utanpå kläderna) i par
4) Djupavslappning Yoga Nidra
5) Fika och samtal
Anmälan på info@aswuppsala.se eller på sms/ tel: 0725646688.

Utveckla teamet genom psykologisk trygghet

Du arbetar många gånger i en grupp och önskar kanske att gruppen fungerar mer som ett högpresterande team, säkert gör du många insatser för att utveckla gruppen till ett team, men det är inte säkert att ni når hela vägen.

Skillnaden på en grupp och ett team är att team får mer gjort med högre kvalitet och att lojaliteten mot teamet är hög. Team är inriktade på resultat, kvalitet och att nå teamets mål. Team har fungerande strategier för konflikthantering.

 

 

När jag arbetar med grupper så börjar jag alltid med att berätta grundläggande fakta om vilka faser en grupp går igenom innan den blir ett team, och vad teamet behöver göra för att förbli högpresterande när det väl nått så långt. Jag delar också ut de 10 nycklarna för effektivitet, baserade på doktor Susan Wheelans forskning.

 

Oavsett vilken författare eller vilken forskare jag läser tycks de vara överens om att det mest grundläggande för att grupper ska utvecklas är att ledaren och deltagarna säkerställer den psykologiska tryggheten.