Blogg

Önskar du att vi skrev om någonting speciellt i vår blogg?
Kontakta oss

Kom i ditt livs form med PT Sophie Klinga!

Det är inte vem som helst som kommer till ASW Yoga studio varannan tisdag, vi pratar en mycket erfaren PT och meriterad hinderbanelöpare. Sophie är känd för sin förmåga att hitta säkra och effektiva övningar som får oss att älska hennes klasser, även när svetten rinner ned i ögonen och kroppen skriker – ”Nu räcker det!”

Sophie tränar oss varannan vecka -däremellan tränar du på egen hand eller med dina kompisar. Sophie ger dig också tips på kost som passar bra under hård träning.

Move your body – your mind Will follow!

Stärk självkänslan och frossa i naturens överflöd!

Den kinesiska femelementsläran lär oss att sensommaren manifesteras av jordelementet. Jord som håller träd på plats och låter maten växa. Jord förenar och utgör ett centrum för de övriga elementen. Den ena sidan av myntet brukar handla om oro och bristande självkänsla medan den andra sidan handlar om omtanke och gemenskap. Egentligen borde vi fira nyår i augusti/ september, eftersom att denna tid på många sätt markerar slutet för en tid av ljus och värme som resulterat i grödor från jorden- det är lätta att förstå varför människor firade och njöt av sensommarens överflöd. Nu skördar vi och och samlar i ladorna, för att överleva under den kalla och ofruktsamma vintern, inte konstigt att vi känner oro. ”Räcker vi till och duger vi?” är en fråga som poppar upp i många av oss under denna fuktiga och varma tid.

Som ni vet sen tidigare så är organen mage och mjälte förknippade med sensommaren, även bukspottkörteln. Magens energi är nedåtgående, maten ska ned för att smältas. Mjältens funktion är att göra energi av det vi ätit, och dess energikanal (meridian) är följaktligen uppåtgående. Dessa båda meridianer går på kroppens framsida, i benen och i överkroppen. Yogapositioner som stärker och sträcker ut dessa delar är därför extra lämpliga så här års. Det faktum att jordelementet utgör centrum, gör att magmusklerna också bör stärkas- Starka magmuskler, vår inre korsett, verkar också positivt på vårt självförtroende och självkänsla.

Be a Yogi- Be more alive!

Hälsosam livstil under vintern

Naturen ser död ut, men vi vet av erfarenhet att det finns liv djupt inuti träd och växter och långt nere i jorden. Naturen vilar och energin är mycket låg, solen skiner ytterst sällan. Vi människor gör klokt att inspireras av djurens och naturens rytm och vila oss i form under vintern. Organen som behöver extra omsorg är urinblåsa och njurar, du mår bra av att sova lite extra, och att massera din ryggrad och dina njurar varje morgon.

Elementet som associeras med vintern är vatten, av detta följer att vätskeintaget och vätskebalansen är viktigare än någonsin. Njurarna sägs vara kroppens djupast liggande energireservoar, om dessa tar slut är finns ingen kraft kvar. (”Utbrändhet”)

Under vintern mår kroppen mycket bra av lugn, värmande Yoga. Vi gör månhälsningar, vi rör mycket på varje ryggkota och vi öppnar upp stela vinterhöfter.

Traditionell kinesisk medicin och ”Femelementsläran”
har oerhört mycket värdefullt att förmedla till oss, en av sakerna vi på ASW vill fästa din uppmärksamhet                  
på är det cykliska i elementen och dess energi. Innevarande element stödjer (supports) nästföljande element.
Låt oss förklara med ett exempel: När du tar hand om dig under vintern så möter du våren i balans och kan
njuta fullt ut av den återvändande solens strålar och uppåtgående energi. Det omvända gäller också- om du
lever i strid med naturen och kör slut på dig under vintern så riskerar du att gå våren till mötes trött, rädd,
irriterad och du blir benägen att dra på dig infektioner.

Letting Go

Vintern närmar sig och vi ser hur naturen släpper taget om den grönska, överflöd och värme som har varit. Vi människor mår bäst när vi lever i harmoni med årstidernas skiftande energi.

Släpp taget om negativa relationer, invanda tankemönster och ägodelar du inte längre behöver!

Vår Yoga är ganska lugn, men går djupt och påverkar skelett, benmärg, njurarnas och lungkornas funktion, för att nämna några härligt exempel.

Vi vill passa på att välkomna er till årets sista Temaklass: Söndag den 8:e december har du möjlighet att börja dagen med Morning Sadhana med Daniel. 6.30-9.
Gå 2 , betala för en ( 350 kr)

Lite senare samma dag, den 8/12 har du möjlighet att utveckla din teknik och känsla i en Asana Workshop. Vi förmedlar syftet med några typiska asanas och visar många modifieringar och knep. Mycket tid för att öva! TID: 14-18, din investering: 650 kr.