Relax and renew! Våren och träelementet är här med ljus och hopp om värme!

  1. Tema för våren är pånyttfödelse. Energin är stigande, men ojämn. Humöret kan gå i vågor och utbrott hos dig själv eller i omgivningen är ingenting att förvånas över. Våren är en mycket bra tid att sätta mål och att skapa tillräcklig handlingskraft och mod att nå dem. Känslan under våren är ilska och humor. Använd humor för att återskapa harmoni och balans och släpp ut spänningar med ett skratt som känns i hela kroppen!

2. Vårens Yogaklasser fokuserar på att ta extra god hand om energikanalerna (meridianerna) för lever och gallblåsa.  Yogaklasserna kännetecknas av förnyad kontakt med våra fötter och träning av musklerna efter vinterns vila. Vi väljer positioner som stretchar sidorna och benens insida. Rotationer och vridningar är mycket välgörande! Vi ökar intensiteten en aning för att skapa ny energi.
3. Livet i stort. Vårens färg är grön och sinnet i fokus är synen. Elementet för våren är trä.

Vad förknippar du med trä?

Vi tränar musklerna i ögonen och vilar ögonen en stund varje dag. Välj gärna grön mat – håll utkik efter färsk sparris och goda sallader, närande avokado med mera. Varför inte välja gröna kläder om du har? Vårsolen avslöjar både damm och fläckar och kanske känner du lust att städa och rensa ut. Ta gärna en del av huset i taget så att krafterna räcker. När det blivit varmare ute kan du rensa dig själv med en detox- kontakta oss om du vill veta mer.